12/1/10

Range Rover Sport


Kahn Cosworth Sport RS300 je ime najnovijeg vrhunskog tuning projekta jednog luksuznog SUV-a koji je nastao suradnjom poznatog britanskog tuning stručnjaka Project Kahn i Coswortha.
Zasnovan na Range Rover Sportu za 2010. godinu, RS300 može se pohvaliti poboljšanim performansama, novim stylingom i egzotičnom novom 'Bali Blue' bojom karoserije.
Styling paket uključuje 20-inčne lagane RS kotače s high-performance gumama, dvodijelni spojler za prednji odbojnik, sjajno crnu mrežastu prednju rešetku, bočne pragove i stražnji spojler u boji karoserije.
Što se tiče unutrašnjosti automobila, ono što još valja spomenuti jest da novi RS300 unatoč agresivnom izgledu ima vrlo uglađenu i elegantnu kabinu s dva 7-inčna Alpine LCD ekrana, vrlo kvalitetan DVD-player s Phillips bežičnim slušalicama, iPod utorom, te prednjim i stražnjim parkirnim kamerama. Papučice su od aluminija, a poklopac motora izrađen je od karbonskih vlakana. Volan je presvučen u Alcantara kožu, a na raspolaganju je i i Head-Up Display.
Snaga turbo-charge dizelskog V6 motora pojačana je na 300 KS (224 kW). To je dovoljno da Sport 300 ubrza od 0-100 km/h za oko 8 sekundi i dosegne maksimalnu brzinu od 217 km/h. Mjenjačka kutija je 6-brzinski automatski CommandShift®.
Kahn za svoj ‘special edition’ model traži oko 60.000 britanskih funti (oko 71.000 eura) u Engleskoj što zvuči i više nego razumno. U Hrvatskoj taj bi se iznos popeo preko 120.000 EUR




Vanjski izgled karakterizira dvobojna karoserija i diskretni aerodinamički paket za elegantniji izgled. U paketu dolaze i 22-inčni mat crni RS kotači. Unutrašnjost automobila odlikuje najfinija ručno šivana crna koža i pragovi od nehrđajućeg čelika, a vlasnik može personalizirati putničku kabinu prema vlastitim željama, a nebo je granica.
Što se tiče motora, inženjeri su napravili odličan posao i doradili već ionako jak 5.0-litreni supercharge V8 motor iz Rangea na kolosalnih 600 konjskih snaga! Ovaj podatak ga čini jednim od najjačih SUV-ova na tržištu.

0 comments:

Post a Comment