3/6/11

Mercedes Baby CLS







Mercedes Baby CLS, prvenstveno je namijenjen i dizajniran mlađoj klijenteli, koja baš i nije previše sklona Mercedesu u Stutgartu.


Najkraće rečeno, radi se o CLS-u u smanjenom izdanju, a koji bi se zasnivao na novoj MFA (Mercedes Front-wheel-drive Architecture) platformi. Osim coupea s četiri vrata velika je vjerovatnoća da svjetlo dana ugleda i SUV model, a kasnije bi se obitelj proširila na kabriolet, pa čak i shooting brake izvedbu.




Nova generacija modela na MFA platformi će uključivati dva, ako ne i tri modela, a isti će biti ponuđeni i na sjevernoameričkom tržištu.

Realno se može očekivati da baby-CLS na tržište stigne polovicom 2013. godine, a godinu kasnije stigao bi i SUV model kao protuteža BMW-ovom X1. No, dogodine stiže nova generacija kompaktnih modela, a kao zamjena za trenutnu A i B  klasu. Pretpostavlja se kako će istu arhitekturu posuditi Renault-Nissan alijansa, i to za novi ulazni model Infinitija.





Mercedes Baby CLS bi bilo mnogo bolje nazvati 'Mean Machine', a ne Baby, jer pogledajte samo koliko su naglašene te agresivne linije i taj dizajn, stvarno je sve izuzetno dobro usklađeno, svaka pohvala dizajnerima.


Što se tiče unutrašnjosti, lijepo je sve usklađeno, ali što se mene lično tiče mislim da je kontrolna tabla trebala malo više ići na klasični stil, a ne futuristički, jer bi u tom slučaju ovaj model još više odisao elegancijom i ujedno agresivnim stilom, ali naravno svako ima drugačiji ukus. 
























0 comments:

Post a Comment