2/22/11

Chevrolet Captiva (2011)



Novi model Captive biti će prepoznatljiv po redizajnirnom i oštro oblikovanom poklopcu motora, novoj i većoj maski s elementima prepoznatljivim za Chevrolet kao što su dva otvora i logo u obliku leptir-mašne, te integrisanim dodatnim pokazivačima smjera na vanjskim retrovizorima.

Preselivši se kraj prednjih blatobrana, bočni otvori za zrak promijenili su svoj oblik i sada su četvrtastiji kako bi naglasili Captivine sportske namjere. Gledajući novi model sa zadnje strane, Captiva je zadržala svoj privlačan profil koji karakteriše lagano podignuta linija ramena. Sve promjene u dizajnu pridonose snažnijem i sportskijem stavu, a također osiguravaju da nova Captiva ima izgled koji je odmah prepoznatljiv kao dio novog naraštaja Chevroleta.




Captivini prednji blatobrani sada imaju skulpturalne i robusnije oblikovane lukove s čvrstom zaštitnom plastikom i u njih se mogu smjestiti točkovi većih prečnika, od 17 do 19 inča, a novi i poboljšani dizajn Captivine vanjštine savršeno nadopunjuje nova ponuda boja karoserije.

Ispod Captivinog novog poklopca motora kriju najvažnije promjene. Naime, ubuduće će biti dostupna sa čak četiri nova snažna motora u kombinaciji s novim ručnim ili
automatskim šesterostepenim mjenjačem. Nova ponuda motora se tako sastoji od dva benzinska motora zapremine 2.4 i 3.0 litara, te dvije turbo dizelske varijante, obje sa zapreminom 2.2 litra.


Oba 2.2-litarska turbo dizelska motora, kao i 2.4-litarski benzinac, mogu se naručiti s
prednjim ili pogonom na svim točkovima. Nova Captiva ima aktivni sistem pogona na svim točkovima koji se uključuje prema potrebi, ali i ekološki prihvatljivo rješenje koje prilikom normalnih voznih uslova koristi prednji pogon, a uključuje pogon na svim točkovima samo kada je to potrebno.

Captivin poboljšani interijer sada dolazi s cijelim nizom novih tekstura i završnih obrada, uključujući nove presvlake sjedišta, te unaprijeđeni dekor i ukrase unutrašnjosti kao što su hromirani obrubi oko otvora za zrak.










0 comments:

Post a Comment