2/7/11

Honda dobitnik nagrade ''Good Design''




Honda je osvojila nekoliko Good Design nagrada za svoje proizvode, uključujući i nagradu za automobil Honda CR-Z, prvi sportski hybrid koji je nagrađen sa Good Design Award Best.

Članovi žirija naglasili su da dizajn CR-Z-a naglašava aerodinamičnost i postavlja nove kriterije atraktivnosti vozila. CR-Z nije jedini Hondin automobil nagrađen ovom nagradom. Priješnjih godina nagrađeni su FCX Clarity, prvi automobil pokretan gorivim ćelijama i Insight, koji je nagrađen za dizajn hybridnog vozila.

Osim nagrade koju je zaprimio CR-Z, za automobile, nagrađen je još i Stepwgn, monovolumenskia utomobil predviđen samo za japansko tržište, a nagrađeni su još i drugi Hondini proizvodi i to: VFR1200F (Sport touring motocikl), VT1300CX (Kruser motocikl), PCX (skuter), te Enepo EU9iGB- prijenosni generator u kategoriji radnih strojeva.

Osim navedenih nagrada, Honda je treću godinu za redom osvojila i nagradu Good Design Long Life Design Award koja se dodjeljuje za proizvode koji se proizvedeni pred najmanje 10 godina, a osnovni dizajn se nije mijenjao u tom razdoblju, potvrđujući njihov bezvremenski dizajn i kvalitetu. U ovoj kategoriji Honda je ove godine nagrađena za svoje vanbrodske motore BF45 i BF60.

Good Design Award, nagrada je koja se dodijeljuje u Japanu u nekoliko kategorija i ujedno nudi pogled na buduća kretanja dizajna, lifestyle-a, industrije i društva uopće.

0 comments:

Post a Comment