2/16/11

Lexus CT200h Hybrid





Lexus CT200h novi je korak popunjavanja gama hibridnih modela. Odlikuje se obilnim unutarnjim luksuzom, koji ce zadovoljiti sve, pa i one najzahtjevnije, predstavljat ce veliku konkurenciju BMW  1 i Audi-ja A3.


Uz veliki luksuz, najjace oruzje su mu inteligentni sistem upravljanja energijom i sofisticirani hibridni pogon 1,8-litarski benzinski motor, te elektromotor od 136 KS. Primarni pogon je benzinski, dok struja sluzi iskljucivo kako ispomoc , koja smanjuje potrosnju  i emisiju plinova. Veliki plus ovog modela je i to da trosi svega 3,8 litara na 100 predjenih kilometara.


Prebacivanje s pogona na pogon vrsi se automatski u zavisnosti od potrebe za snagom i stanja baterije. Posjeduje 4. Nacina voznje Normal, Eco, EV (samo na struju) i Sport, tako da ce ovaj Lexus-ov model zadovoljiti apsolutne sve vozace, od onih koji zele laganu voznju, do onih koji zele da jure 190 km/h.
U modu Sport hibridni mjerac snage preobrazi se u mjerac obrtaja i mijenja boju osvjetljenja iz plave u crvenu. 


 Unutrasnjost odise vrhunskim kvalitetom i  odlicno zavrsnom obradom, osim naprednog  E-CVT mjenjaca, Remote Touch, koji  izgledom i funkcijom podsjeca na kompjuterski mis, kojim upravljate klima uredjajem, navigacijom, audio sistemo, te mnogim drugim komponentama.






0 comments:

Post a Comment