2/12/11

Lamborghini Gallardo LP 560-4 bicolore






Mjesec dana prije svjetske premijere na Salonu automobila u Ženevi, Lamborghini je na autosalonu Qatar Motor Show pokazao novi model Gallardo LP 560-4 Bicolore koji je zamjena za model Murcielago.


Novi model bit će u prodaji u Europi i Aziji, dok će za američko tržište biti dostupna samo verzija Lamborghini Gallardo LP 550-2. Kao što ime naznačuje, ova ekskluzivna posebna serija ima karoseriju u dvije boje (Bicolore), crni krov koji se kombinira sa 5 drugih boja (Giallo Midas, Arancio Borealis, Grigio Telesto, Bianco Monocerus i Blu Caelum) kojima je obojen ostatak karoserije.

 Najuspješniji super sportski automobil u povijesti Lamborghinija razvija brutalnu snagu od 560 KS iz 5,2 V10 motora (redovi cilindara pod kutom od 90 stupnjeva) s direktnim ubrizgavanjem goriva, te osigurava maksimalan grip, vrhunsku stabilnost i naravno stalan pogon na sva četiri kotača. Ovaj cestovni super sportaš s mjesta do stotke ubrza za samo 3,7 sekunde, a potegne do najveće brzine 325 km/h. Bicolore se kotrlja na aluminijskim naplacima sa 15 tankih krakova koji su sami za sebe dizajnerska majstorija.

 Zahvaljujući bogatom iskustvu u izradi karoserija iz ugljičnih vlakana, konstruktori Lamborghinija napravili su lagani automobil, te su uspjeli smanjiti težinu za dodatnih 70 kg. Sada jedna 'konjska snaga' pokreće samo 2,35 kg mase, pa ova izvrsna brojka omjera snage i mase jamči vrhunske performanse. Bicolore Special Edition je posebno namijenjena entuzijastima koji žele super automobil s ekskluzivnim izgledom i izuzetnim dizajnom


0 comments:

Post a Comment