2/7/11

Toyota Yaris HSD Hybrid



To uključuje potpupuna Hibridna vozila (HV), Plug-in Hibridna vozila (PHV), Električna vozila (EV), te vozila sa gorivim ćelijama (FCHV) koja će biti izložena.

Čineći svoju premijeru na Sajmu automobila u Ženevi 2011, koncept Yaris HSD je vozilo koje će ispuniti namjeru Toyote da donese potpunu hibridnu tehnologiju u B segmentu, koji je najveći Evropski segment. To predstavlja sljedeći korak u Toyotinom širenju hibridne strategije u Evropi. Uključujući nekoliko hibridnih stilskih specifičnosti, koncept Yaris HSD uvodi novi dizajn naprednog izgleda.

Prius +, također debitujući na Ženevskom sajmu, je daljnje širenje Prius porodice. Prius + je prvi automobil koji će ponuditi evropskim kupcima svestranost sa7 sjedišta u kombinaciji sa potpunim Hibridnim pogonom. Kao što mu ime sugeriše, Prius + osigurava značajno povećanje u prostoru i smještaj za 7 putnika, dok neće biti žrtvovan niti jedan od tradicionalnih atributa Priusove DNK, kao što je najniža potrošnja goriva monovolumenskog vozila sa 7-sjedišta na tržištu.

0 comments:

Post a Comment