2/12/11

Renault Capture Crossover



Budućnost autoindustrije pripada crossoverima, kao sto se to da zakljuciti iz nastupajuceg Zenevskog sajma.

Renault će se u Švicarskoj prikloniti proizvođačima automobila koji će na štandu izložiti barem jedan crossover. Doduše, francuski predstavnik bit će konceptni, a ne serijski model.

Iza imena Captur krije se kompaktni križanac kupea i SUV-a koji nas u mnogočemu podsjeća na model Juke Renaultove sestrinske kompanije Nissan.


Tim modelom Renault nastavlja put započeo prošlogodišnjim konceptom DeZir – otkrivanje budućeg dizajnerskog jezika kojim će se koristiti francuski modeli.

Premda je izgled automobila, poglavito enterijera, zasad još daleko od serijske proizvodnje, njegov pogon je i više nego iskoristiv. Pod poklopcem se nalazi moderni biturbo punjeni 1.6-litreni dizelaš sa 160 KS i 350 Nm okretnog momenta, koji snagu integralno prenosi na sva četiri kotača preko sedmerobrzinske automatizirane mjenjačke kutije s dvije spojke.


Captur bi lako mogao biti jedan od zanimljivijih izložbenih primjeraka u Ženevi, a samo se nadamo da Renault neće čekati s predstavljanjem komercijalno isplativog crossovera onoliko vremena koliko je čekao za ulazak na tržište SUV-ova. 







0 comments:

Post a Comment